ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

אמת - הדרך לפתור את כל הבעיות

הגב עמוד  < 1 2
מחבר
אורח
אורח

נושא: אמת - הדרך לפתור את כל הבעיות

קיבלתי.

ואם אני אינני מרגיש באמת..מה עליי לעשות כדי להגיע אליה?

האם התורה והמצוות הם האמת?

אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי אורח

קיבלתי.

ואם אני אינני מרגיש באמת..מה עליי לעשות כדי להגיע אליה ?

האם התורה והמצוות הם האמת?

לשואל היקר, אם אתה לא מרגיש שאתה נמצא ב"אמת", אז תמשיך לחפש אותה ...

לגבי התורה והמצוות והיהדות בכלל, אני ממליץ לך לשאול את כל השאלות שלך במסגרות המתאימות, דהיינו הסמינרים השונים של ההחזרה בתשובה שקיימים היום בכל מקום.

שם בסמינרים זאת המסגרת המתאימה לברר את הנושאים האלו, עם מומחים שמתעסקים רק בנושאים האלו ...

תודה.
חידוש
מתקדם

אם תסכים אז רמז לנו רבינו " דע שבזה העולם צריכין לעבור על גשר צר מאוד ועל ידי האמת בא הקץ ...."
א. גשר דא בראשית =ראש בית { ב }=בראש =גשר
ב. על ידי { ידים, והיה כי ירים משה את ידו וגבר ישראל }
ג. בא הקץ { לשון יקיצה } הקיצותי ועודי עמך
והנה אם נחבר אבני שיש טהור אב ובן כחדא חשיבי הרי יש לנו  משיח = שמי ח { 8 אותיות } יאהדונהי.
והן 1. אדני = אני ד = אני נ נח נחמ נחמן =415 ונוסיף הויה= 441= אמת והן 17 אותיות =טוב =אור=אמת
ד. אבל בסוד כותבים  אנוכי ננחנחמנחמן =441 = אמת שהן 15 אותיות סוף התיקון כל הנשמה תהלל יה הללו יה.
ואם תכתוב על כף ידך א. ישארו לך 14 פרקין באצבעות לכתוב המשך השיר כמו , א.נו.כינ.נחנ.חמנ.חמן. ותכתוב על שתי הידיים ואז תקבל 30 אותיות מילוי הלבנה בהמחאת כפיים ותוכל לקים, כד אתחברת אמת ואמונה שתאמין שכל הדורות חיכינו לסבא ישראל כמו שכתב לנו במעשה " מזבוב ועכביש " וצעק הבעל דבר ..אם זה הנשמה יורד לעולם { מאד היה קשה לי לרדת אליך } וראה שישראל הוא בודאי , תאמין לי שתצא מכל הביצות וכל הפחדים בכח צדיק האמת. תלוי כמה שתהיה קשור בו , ועוד רמז לנו , משיח = שמי ח.  סוד ברית המילה .
ויקרא שמו בישראל = 1206 = אור . וכן שבת נותן ש.בת הוא שלוש פעמים בת =1206 = אור. והוא עיקר האמת כי ע"י
ברית מי לה נכלל בצדיק   נחל נובע מקור חכמה , ס"ת ערלה  . והכונה לרעלה { המיטפחת של הבת מלכה }שרמז לנו ,
" ויהודה לא הכירה כי כיסתה פניה " היכן שהקדושה נעלמת ואז תיראה איך הצדיק יאיר לך בכל מקום ומקום  כ"ש ,
" גם חושך לא יחשיך ממך ולילה כיום יאיר כחשיכה כאורה " והוא עיקר שמע ישראל ...אחד... למצוא אותו יתברך בכל מקום. אמן
חידוש
מתקדם

אולי. צהר תעשה לתבה, 1. אם היה יודע החיסרון של הדבר היה יודע הדבר עצמו " והנה כתב תבה ולא תיבה חסר יוד
יש תיבה שנקראת " חכמת נשים {שנים } בנתה ביתה {תיבה=בתיה=חוה }ואולת בידה תהרסנה { לחולקים }
2."צהר תעשה לתבה ופתח תשים בצדה "  והנה רמז לנו במעשה מברגיר ועני " ובלוט כתיב ההרה המלט. וממנו יצא משיח" והנה כתוב כשבאו המלאכים לבשר את הבשורה והשם הכה בסנורים את אנשי סדום ולא מצאו הפתח.
 והנה הפתח רומז כי באמת כתיב .. פתה =485=תהלים.  אלא שבין חמץ או מצה במשהו שנעשה מאות -ה-אות ח.
3. ראה התיבה שלנו לפי פתק הגאולה ... נ נח נחמ נחמן מאומן . שהם לפי מנין התיבות בפתק ..28+29+30+31+32 = 150 =קנ= ספר התהלים שנכתב בעשרה מני נגינה ע"י עשרה צדיקים.
4. והוא בסוד ..ישבו כסאות למשפט כסאות לבית דויד..1.נ=50= האדם הוא כסא של אדם הראשון, אדם יושב על כסא.
2.נח ,הוא כסא נח, ראה .."אלה   תולדות נח" ר"ת  תנ"א .שעליו יושבים תנאים . ולכן כתב ,אלה תולדות נח,נח.
כי לא היה חילוק בין האב לבן. כי תנא הם ר"ת.. תפילה  אמונה  ניסים. שהם הנהגת ארץ ישראל.
 3.נחמ=98= צח הוא כסא אליהו הנביא מלאך הברית בסוד " דודי צח ואדום" לפי דם הברית דכתיב " אם יהיו חטאיכם כשני כשלג ילבינו " חטא=חיסרון { ותחסרהו מעט סוד ברית המילה =ערלה } שאנו צריכים לישב הדבר 3 שנים והוא לא.
4. נחמן הוא הכסא המופלאה של המלך הוא רבינו האין סוף { על כסאו לא ישב זר }. שאנו נוסעים אליו בראש השנה ומודים ..אל מלך יושב על כסא רחמים ומיתנהג בחסידות ,מוחל עונות עמו ,מעביר ראשון ראשון."

והוא שאמרת תשובה . להשיב הדבר למקום שממנו ניטל. והרי כתיב ,שתי שבתות , ולכן.. משיח= משיה { ח=ה }
תשובה ראשונה.  משיה=משיד { ה=ד } תשובה שניה.
משיד=354=נ נח נחמ נחמן... והבחירה חפשית...תודה 
 הגב עמוד  < 1 2

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 04_07_2025 השעה 07:17:48