ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

חסר מראה מקום

הגב עמוד  < 1 2 3 >
מחבר
אליעד כהן
מנהל הפורום

נושא: חסר מראה מקום
נשלח במקור על ידי יצחק חי

שלום לכבוד אלעד.

הנני מחזיק לך טובה על המראה מקומות הללו. ידעתי שיש ענין שרביז"ל יכול לעשות צדיקים כמוני ממש, אבל לא ידעתי בדיוק המקום, יישר כחך.

אבל עכ"ז אינך צדוק בהשיטות שלך, כי כאן כתוב רק שכל אחד "יכול" לזכות לזה. וכאן כתוב שיש בכוחו של רביז"ל לעשות צדיקים כמוני ממש, אבל בשום אופן אין כתוב כאן שמי שאינו כמוני ממש, חסר לו בהתקרבות לרביז"ל, ובתכליתו שבא לעולם הזה.
כל זמן שלא חזר בתשובה שלמה, אין לו הוויה כלל ואינו עולה מדרגה לדרגה (צריך מקור?).

גם כתוב, שכל זמן שנשאר אצלו טיפת שכל עצמו, הוא אינו מקורב כלל (צריך מקור?)

וכשזורק את כל שכלו לגמרי, ממילא נשאר רק השכל של הצדיק, ואילו ידעתיו הייתיו על דרך החיוב, ואז זוכה לתשובה שלמה, שהיא להיות כמו השי"ת ממש.
יצחק חי
מתקדם

אל תעתיק לי זה, כי אני יודע שזה כ' בליקו"מ  ח"ב סי' ז'  וסי' ס"ח.

אבל תסביר לי למה אתה רוצה להעתיק לי זאת, כי אינו שייכות לכאן.
אליעד כהן
מנהל הפורום

וזה שטות גדול לומר ששום אחד לא זכה לקיים דברי רבינו ז"ל.

זאת אמת גדולה, האמת לאמיתה, כולם היו נוצות ונשארו נוצות! תחזיק חזק את הנוצות שלא תעוף ...
יצחק חי
מתקדם

נשלח במקור על ידי eliad

שלום לכבוד אלעד.

הנני מחזיק לך טובה על המראה מקומות הללו. ידעתי שיש ענין שרביז"ל יכול לעשות צדיקים כמוני ממש, אבל לא ידעתי בדיוק המקום, יישר כחך.

אבל עכ"ז אינך צדוק בהשיטות שלך, כי כאן כתוב רק שכל אחד "יכול" לזכות לזה. וכאן כתוב שיש בכוחו של רביז"ל לעשות צדיקים כמוני ממש, אבל בשום אופן אין כתוב כאן שמי שאינו כמוני ממש, חסר לו בהתקרבות לרביז"ל, ובתכליתו שבא לעולם הזה.
כל זמן שלא חזר בתשובה שלמה, אין לו הוויה כלל ואינו עולה מדרגה לדרגה ).

גם כתוב, שכל זמן שנשאר אצלו טיפת שכל עצמו, הוא אינו מקורב כלל (צריך מקור?)

וכשזורק את כל שכלו לגמרי, ממילא נשאר רק השכל של הצדיק, ואילו ידעתיו הייתיו על דרך החיוב, ואז זוכה לתשובה שלמה, שהיא להיות כמו השי"ת ממש.

עוד  הפעם מפטפט מילין על גבי מילין, שאינו מענין. תציין מקור, תציין מקור, תציין מקור, בלי מקור כל דבריך פורים תורה
אליעד כהן
מנהל הפורום

כי ממילא זה אומר, שכל זמן שלא הפך להיות רבי נחמן מברסלב עצמו, הרי שלא הפך להיות צדיק בעצמו. וממילא לא הגיע לתכלית שבא לעולם.

ואילו ידעתיו הייתיו. אז אם לא הייתיו הרי שלא ידעתיו. וממילא אם הוא עצמו לא רבי נחמן מברסלב ממש, הרי שהוא לא יודע את רבי נחמן מברסלב.
יצחק חי
מתקדם

נשלח במקור על ידי eliad

וזה שטות גדול לומר ששום אחד לא זכה לקיים דברי רבינו ז"ל.

זאת אמת גדולה, האמת לאמיתה, כולם היו נוצות ונשארו נוצות! תחזיק חזק את הנוצות שלא תעוף ...

מקור מקור מקור מקור מקור מקור מקור מקור מקור מקור
יצחק חי
מתקדם

נשלח במקור על ידי eliad

כי ממילא זה אומר, שכל זמן שלא הפך להיות רבי נחמן מברסלב עצמו, הרי שלא הפך להיות צדיק בעצמו. וממילא לא הגיע לתכלית שבא לעולם.

ואילו ידעתיו הייתיו. אז אם לא הייתיו הרי שלא ידעתיו. וממילא אם הוא עצמו לא רבי נחמן מברסלב ממש, הרי שהוא לא יודע את רבי נחמן מברסלב.

זה אינו אומר  כלל מה שאמרת. יכולים להיות צדיק כמו הרבה מתלמידי רביז"ל שזכו למדריגה זו להראות לדרי מעלה איה מקום כבודו ולדרי מטה מלא כל הארץ כבודו, ומפני זה זכו להקרא בשם צדיק, והגיעו לתכלית שבאו לעולם, אמנם לא הפכו להיות כמו רביז"ל בעצמו. ואעפ"כ ידעו את רביז"ל.
אליעד כהן
מנהל הפורום

ככל שאני מתעמק בשיטותך ובדבריך, אני מתחיל  להבין  אותך יותר. הגעתי למסקנה או  שאתה משוגע ממש, שנכנס בראש שלך שאתה בא לעולם לתקן את הכל וכו' כמו כל המשוגעים. או שאתה צבוע והנך מלא קנאה ושנאה על אנשים שמבינים את תורת רביז"ל,  ואתה רוצה לנתק אותם מן תורת רביז"ל, לכך פתחת  פורם,  והנך כותב פורים תורות, מהו תורת רביז"ל לפי דעתך, ושיש רבי נחמן אמיתי, ומה שיש לנו מרביז"ל, ומה שיש  ליקוטי מוהר"ן, שום אחד אינו מבין זה, שום אחד אינו יכול לומר פירושים בהליקוטי מוהר"ן רק אתה.

הנה אם היה לך פירושים על כל תורה ותורה, אזי החרשתי, אמנם אתה  אומר פירושים  ודברים להיפך לגמרי מתורת רביז"ל, ולכן אברר כאן מה שיש בידי לברר שדבריך אינם לפי שיטת ברסלב, רק הם נתמוצץ מן האצבע שלך. וזהו  זה.

אתה נוכל! ואם הייתי מביא לך פירוש על כל דיבור של רבי נחמן מברסלב, זה היה גורם לך להסכים איתי? הרי אז היית משקר שקר אחר.

שאלה: ואם רבי נחמן מברסלב עצמו היה אומר לך שאני צודק, מה היית אומר אז? שהוא השתגע, נכון?!

גם אלוהים עצמו לא תקבל ממנו, כי תאמר שהוא כופר.

+ מי שזורק את השוטה לתוך העולם, חושבים שהוא שוטה. והגנני, חשבו שהוא משוגע.

ומה אני חושב על הטענה שלך? תחשוב מה רבי נחמן מברסלב היה עונה לך על זה, וזאת תשובתי אליך.

תקרא קצת בחיי מוהרן לגבי המחלוקת שיש על רבי נחמן מברסלב. וכל מה שנכון לגביו, נכון גם לגבי אליעד כהן.
אליעד כהן
מנהל הפורום

עוד  הפעם מפטפט מילין על גבי מילין, שאינו מענין. תציין מקור, תציין מקור, תציין מקור, בלי מקור כל דבריך פורים תורה
לציין מקור למה?

1 - מהפעם הבאה, תבקש מקור למשהו ספציפי.

2 - תזכור שאתה נוכל. כי כל זמן שאין מקור, הרי שהדבר מוטל בספק, והוא לא פורים תורה. אלא הוא ספק. ואם הספק אצלך הוא פורים תורה במקום שיהיה ספק, הרי שאתה נוכל.
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי eliad

זה אינו אומר  כלל מה שאמרת. יכולים להיות צדיק כמו הרבה מתלמידי רביז"ל שזכו למדריגה זו להראות לדרי מעלה איה מקום כבודו ולדרי מטה מלא כל הארץ כבודו, ומפני זה זכו להקרא בשם צדיק, והגיעו לתכלית שבאו לעולם, אמנם לא הפכו להיות כמו רביז"ל בעצמו. ואעפ"כ ידעו את רביז"ל.

1 - אילו ידעתיו הייתיו

2 - אם לא הייתיו, הרי שלא ידעתיו

3 - אני הוא אותו צדיק, שמראה לרעבנים שהם רשעים ולכופרים שהם צדיקים גמורים
 הגב עמוד  < 1 2 3 >

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 04_07_2025 השעה 09:17:30