ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

ליקוטי מוהר"ן ח"א סי' מ"ב

הגב עמוד  < 1 2 3 >
מחבר
יצחק חי
מתקדם

נושא: ליקוטי מוהר"ן ח"א סי' מ"ב

מה שכתבת:  הפירושים שאתם חסידי רבני ותלמידי ברסלב מפרשים בדברי רבי נחמן מברסלב, הם בעיני "פורים תורה" כהגדרתך, וכן כל שאר דבריך כאן, הם המשך גדול מפורים תורך שלך. ואין אני יכול לכתוב לך על זה כלום, כיון שאתה מפטפט דיבורים בלי מראה מקומות מספרי רבינו ז"ל.

בלי מראה מקומות לדברי רבינו ז"ל, כל דברך הם  הבלים.
יצחק חי
מתקדם

שלום

באמת דיבור בעל פה יותר טוב.

קשה לי מאד לפגוש אותך, אני חרדי מאמין באלהים חיים ומלך עולם, וכמה דברים שאין אתה מבין, אתה סומך עצמי על האמונה  ככתוב בשיחות הר"ן  שרביז"ל אמר שצריכין להאמין בלי שכל, רק כמו הנשים וקטני ערך, ואתה יש לך שכל והנך מבין הכל, ובפרט ברבים בתוך כמה אנשים, שהרבה מהם גם כן יש להם שכל ומבינים.

ועל כן אני מעדיף יותר לברר האמת בעל פה.

תודה
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי יצחק חי

שלום

באמת דיבור בעל פה יותר טוב.

קשה לי מאד לפגוש אותך, אני חרדי מאמין באלהים חיים ומלך עולם, וכמה דברים שאין אתה מבין, אתה סומך עצמי על האמונה  ככתוב בשיחות הר"ן  שרביז"ל אמר שצריכין להאמין בלי שכל, רק כמו הנשים וקטני ערך, ואתה יש לך שכל והנך מבין הכל, ובפרט ברבים בתוך כמה אנשים, שהרבה מהם גם כן יש להם שכל ומבינים.

ועל כן אני מעדיף יותר לברר האמת בעל פה.

תודה

אדרבה, אז בא נברר את העניין בעל פה.

+ רבי נחמן מברסלב אמר גם שגם אצל הילדים הקטנים יש קושיות על השי"ת. האם אתה זוכר זאת?
יצחק חי
מתקדם

אני מוכן לדבר עמך בעל פה ולברר את נקודה שלי, אבל עם איש אחד בעל פה, דהיינו עמך לבד, לא עם כמה אנשים.

מה כוונתך בזה שרבינו אומר "גם אצל הילדים הקטנים יש קושיות על השי"ת", מהו השייכות למה שאנו מדברים כאן ? 
אליעד כהן
מנהל הפורום

אני מוכן לדבר עמך בעל פה ולברר את נקודה שלי, אבל עם איש אחד בעל פה, דהיינו עמך לבד, לא עם כמה אנשים.

מה כוונתך בזה שרבינו אומר "גם אצל הילדים הקטנים יש קושיות על השי"ת", מהו השייכות למה שאנו מדברים כאן ? 

כי כתבת שרבי נחמן מברסלב אמר שתהיה לאדם אמונה כמו נשים וילדים קטנים, ובאתי להזכירך, כי גם לילדים הקטנים יש כפירות באמונה ...
יצחק חי
מתקדם

הנני מחזיק לך טובה  שזכרת אותי זה, אבל איני יודע למה זכרת זה לי.

רבי נחמן לא דיבר מהכפירות של הנשים וילדים,  הוא דיבר רק מהאמונה של הילדים והנשים. ואני מאמין כמו הנשים והילדים ואין אני כופר כמו הנשים.
אליעד כהן
מנהל הפורום

הנני מחזיק לך טובה  שזכרת אותי זה, אבל איני יודע למה זכרת זה לי.

רבי נחמן לא דיבר מהכפירות של הנשים וילדים,  הוא דיבר רק מהאמונה של הילדים והנשים. ואני מאמין כמו הנשים והילדים ואין אני כופר כמו הנשים.

אתה ליצן קטן. רבי נחמן מברסלב אמר שלילדים קטנים יש כפירות באיתכסיא. כי כלפי חוץ לא נראה שיש להם כפירות. ורבי נחמן מברסלב מלמד אותך שיש גם להם כפירות.

ומאחר שאינך יודע לזהות את הכפירות של הילדים הקטנים, ממילא גם אמונתך כמותם, גם היא מלאה כפירות.
יצחק חי
מתקדם

אין לי שום מקור לזה מספרי רבינו, וכל זמן שאין לי מקור, זה פורים תורה שלך.
אליעד כהן
מנהל הפורום

כך מדבר נוכל. כי איש אמת, שיודע שהוא נוכל, היה מדבר אחרת.

ואסביר: רבי נחמן מברסלב אמר שרק מי שיודע את ספרו פנים ואחור, רק הוא מבין אותו.

ואתה יודע שאינך יודע.

וא"כ היה עליך לומר, שכל זמן שאין לך מקור, הרי שהדבר מוטל בספק. כי זה שאינך יודע, זה לא אומר שאין הדבר כך.

אך הנוכל שמשקר את עצמו, חושב שאם הוא טומן את ראשו בחול, ואם הוא לא יודע את המקור, הרי שזה פורים תורה. אך אילו הוא היה איש אמת, הוא היה אומר, שכל זמן שהוא לא יודע, אז הדבר מוטל בספק. אך השקר וכולי ...

והנה המקור

http://breslev.eip.co.il/?key=2188 - שיחות הר"ן - אות לב

וְאַף עַל פִּי שֶׁנִּדְמֶה לָנוּ שֶׁהַהֲמוֹן עַם הֵם רְחוֹקִים מֵחֲקִירוֹת וְאֵינָם מְחַקְּרִים כְּלָל
אַף עַל פִּי כֵן בֶּאֱמֶת כֻּלָּם הֵם מְערָבִים בַּחֲקִירוֹת
כִּי כָּל אֶחָד וְאֶחָד יֵשׁ לוֹ חֲקִירוֹת
וַאֲפִילּוּ קְטַנִּים בָּאִים עַל מַחֲשַׁבְתָּם חֲקִירוֹת וּבִלְבּוּלִים
אז לך אני אומר, שאם יש לך אמונה כמו ילדים קטנים, הרי שהיא מעורבת בחקירות ובלבולים.

אבל השקר ...
ואף על פי שנדמה לנו שההמון עם הם רחוקים מחקירות ואינם מחקרים כלל
אף על פי כן באמת כלם הם מערבים בחקירות
כי כל אחד ואחד יש לו חקירות
ואפילו קטנים באים על מחשבתם חקירות ובלבולים
יצחק חי
מתקדם

נשלח במקור על ידי eliad

כך מדבר נוכל. כי איש אמת, שיודע שהוא נוכל, היה מדבר אחרת.

ואסביר: רבי נחמן מברסלב אמר שרק מי שיודע את ספרו פנים ואחור, רק הוא מבין אותו.

ואתה יודע שאינך יודע.

וא"כ היה עליך לומר, שכל זמן שאין לך מקור, הרי שהדבר מוטל בספק. כי זה שאינך יודע, זה לא אומר שאין הדבר כך.

אך הנוכל שמשקר את עצמו, חושב שאם הוא טומן את ראשו בחול, ואם הוא לא יודע את המקור, הרי שזה פורים תורה. אך אילו הוא היה איש אמת, הוא היה אומר, שכל זמן שהוא לא יודע, אז הדבר מוטל בספק. אך השקר וכולי ...

והנה המקור

http://breslev.eip.co.il/?key=2188 - שיחות הר"ן - אות לב

וְאַף עַל פִּי שֶׁנִּדְמֶה לָנוּ שֶׁהַהֲמוֹן עַם הֵם רְחוֹקִים מֵחֲקִירוֹת וְאֵינָם מְחַקְּרִים כְּלָל
אַף עַל פִּי כֵן בֶּאֱמֶת כֻּלָּם הֵם מְערָבִים בַּחֲקִירוֹת
כִּי כָּל אֶחָד וְאֶחָד יֵשׁ לוֹ חֲקִירוֹת
וַאֲפִילּוּ קְטַנִּים בָּאִים עַל מַחֲשַׁבְתָּם חֲקִירוֹת וּבִלְבּוּלִים
אז לך אני אומר, שאם יש לך אמונה כמו ילדים קטנים, הרי שהיא מעורבת בחקירות ובלבולים.

אבל השקר ...

חביבי, אני לא אמרתי שאין לי מקור על מה שכת' שאפילו קטנים באים על מחשבתם חקירות, עד עד עתה תהלה לאל אני אני צריך לשאול אותך מקור לדברי רבינו, אני בקי בהם מאד.

אני אמרתי שאין לי מקור להשיטות שלך, " שכתבת "ומאחר שאינך יודע לזהות את הכפירות של הילדים הקטנים, ממילא גם אמונתך כמותם, גם היא מלאה כפירות.

רבי נחמן אמר בשיחות הר"ן להאמין בה' כמו נשים וקטנים, מזה אני מדבר, ואתה מביא לי מקומות אחרים שאין לו שום שייכות למה שאנו מדברים.

ושוב אתה צועק  "נוכל" שקרן וכו' [תמלא דף שלום מכל הצעקות שלך, זה אינו משנה, העיקר הוא זה צודק או לאו]

הגב עמוד  < 1 2 3 >

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 04_07_2025 השעה 12:56:46