רבי נחמן מברסלב - אליעד כהן - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

טו בשבט

הגב
מחבר
חידוש
מתקדם

נושא: טו בשבט
רציתי להוסיף " דרך כוכב מיעקוב וקם שבט מישראל "
1. שבט הוא חודש שבט הוא ר"ת   בעל שם טוב..ישראל.  מיסד תורת החסידות..שהקים חזרה מלכות בית דויד ...
2. לאנשי פתק הגאולה , דרך כוכב , היא הכוכבית למטה.."האש שלי תוקד ד ביאת המשיח "
3. והנה המחלוקת על הבעש"ט ותלמידיו , ועוד מעט כל העולם ברסלב...נצחתי ואנצח גמרתי ואגמור..השם גומר תמיד כרצונו..
חידוש
מתקדם

אולי מעשה מחיגר רומז לטו בשבט שצוה אותם להשקות אילנות ,,"ואם היה נישקה זה האילן..."
 כי באמת יש פלא איך היום אוכלים פירות יבשים ואומר האילן " לא יתנוני לבוא בכתובים "
והוא סוד שקיבלתי מזמן כי בראשית= יאר-שבת, בח,  " כי מן היאור עולות 7 פרות { פירות }. בסוד פירות שהישתבחה בהן ארץ ישראל...כ"ש  "ארץ חיטה ושעורה .גפן תאנה ורמון. זית שמן ודבש...ולא כתוב   שקד..{ מוזר .לא ? }
ונאמר לי . 1. חטה=אברהם. 2. שעורה= יצחק. 3. גפן=יעקוב. 4.תאנה {התנא }=יוסף.5.רמון= משה .
6.זית= אהרן. 7. שמן= דויד.  8. דבש= שלמה.
" מצאתי דויד עבדי בשמן קדשי משחתיו "  והוא רומז לבחינת ..מי הקדימני ואשלם...כי השקדיה מקדימה לפרוח וכביכול מקטרגים עליה ויורים בה חצים  " שיהיה הוא מעורר השחר " היא צועקת .. והם אומרים ,, "היום  אתם יוצאים בחודש האביב " .והיא עונה ..יש היום! ויש בחודש האביב..והיא רומזת לברסלב. עצם הלוז { זולה } לאלה שיוצאים לזולה להיתבודד לזכות לעין לא ראתה אלוהים זולתך.. ואף על פי שכביכול השקדיה נפגמת ומבשילה אחרונה...זכתה להיות "כי שוקד אני על מלאכתי לעשותה.....
 הגב

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 03_07_2025 השעה 11:57:42