![]() |
חיפוש בספרי ברסלב
|
![]() |
![]() |
|
הגב ![]() |
עמוד < 1 3 4 5 |
מחבר | ||
אליעד כהן ![]() מנהל הפורום ![]() |
![]() |
|
ז"א שנקודת הכוח שלך היא של אמונה. וממנה מסתעף כל השאר ועליה נשען הכל. וממילא אתה לא שונה מכל נוכל ושקרן אחר, שגם אם תראה לו את השקר שלו, הוא ימשיך להחזיק באמונה.כי כל השכל של רבי נחמן מברסלב, הוא אצלך רק כיסוי של השקר של האמונה שלך. בדיוק כמו כל שאר השקרים והשקרנים. כגון לדוגמא השקר של היהדות. שנראית כהרבה שכל כלפי חוץ, אך היא כולה מבוססת על אמונה שקרית, שמאמינים שזה שנגלה בהר סיני הוא אלוהים, למרות שהוא בכלל היה השטן. וכיו"ב שאר השקרים ...
**
ולטובת הקוראים אומר, שהאמונה של רבי נחמן מברסלב, היא מילה נרדפת לשכל הנקנה, שהוא השכל שיש מעל השכל האנושי, שרק מי שהשלים את שכלו זוכה אליו. אבל כל זמן שהאדם סובל ממחלת האמונה, הרי שאפילו שכל אנושי אין לו, כל שכן שאין לו שכל על אנושי שנקרא אמונה.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
אל תשכח שאתה מוזמן להתייחס גם לכך
כי הטיפשים חושבים שהוא על דרך השלילה, כי הם כופרים, כמו הרמב"ם שהיה ראש לכופרים, ובספרו מילת ההגיון כתב דברי שטנה נגד השכל של ה 5 דברים שנבדל מדעו ממדענו, והם הכופרים האלו, מפרשים שאילו ידעתיו הייתיו על דרך השלילה. אך ההפך הוא הנכון!
|
||
![]() |
||
יצחק חי ![]() מתקדם ![]() |
![]() |
|
לפי תורת רביז"ל ותלמידו מוהרנ"ת ז"ל הדברים ככה.
העיקר הוא האמונה (ליקו"מ ח"ב סי' ה'), שמאמינים שהשי"ת ממלא כל עלמין וסובב כל עלמין (ליקו"מ ח"ב סי' ס"ד), אמונה הוא במה שאין השכל מבין כי אם תשאל את המאמין איזה טעם באמונה וודאי אינו יודע להשיב לך טעם, כי אמונה אינו שייך אלא בדבר שאינו יודע הטעם (ליקו"מ ח"א סי' ס"ב). אמנם כשהאדם הוא מאמין בהצדיק בלי שום דעת אפשר לו ליפול מהאמונה כי מאמונה לבד אפשר ליפול לכן צריכין שיהיה לו גם דעת ואז אי אפשר לו ליפול (ליקו"מ ח"א סי' רנ"ה). כי עם אמונה לבד גם אם תראה לו את השקר שלו הוא ימשיך להחזיק באמונה. ולכאורה האיך אפשר זאת הלא אמונה הוא להיפוך הגמור מן דעת, אכן הדבר פשוט, שצריכין לבדוק את האמונה אם האמונה הוא אמת ואינו אמונה כוזביות שעליה דיבור רבינו ז"ל כל כך בגנותה (בליקו"מ ח"א סי' כ"ב, וסי' נ"ה וליקו"מ ח"ב סי' ה' וסי' ח') וכן מזכירו בשם דמיונות והטעעות בליקו"מ ח"א סי' רמ"ה באריכות עיי"ש. וכן בליקו"מ ח"א סי' נ"ד שיש דמיונות גם בחידושי תורה שבאים מהשדים עיי"ש. והדרך לבדוק אותה אם הוא הולך בדרך האמת והאמונה או הוא הולך בדרך של דמיונות והעטעות ושקר, הוא לראות אם האמונה שלו בהצדיק מביאו אל האמ[ת שהוא התורה תורת אמת, והוא השי"ת ככתוב ה' אלהים אמת. ולכן ואז אם הוא מבין בשכלו שהאמונה שלו מביאו לחיי תורה ומצות, האמונה שלו מביאו לחזק עצמו בדרך ה', ולקיים המצות ה', זה צריכין "לדעת" ולהבין, ולא להאמין שהוא מקושר בה', ולא להאמין שהוא מקיים המצות, רק להבין ולדעת ולראות עין בעין שהוא יותר מקורב לה' ויותר מקורב לקיום המצות, ואם הוא רואה זאת שעל ידי האמונה שלו הוא יותר מקורב לה' ומקיים המצות, אזי הוא יודע בבירור שהאמונה שלו הוא אמונה זכה וישרה. לא כן כל נוכל ושקרן רואה בחוש שהדרך שלו אינו מביאו לשמירת תורה ומצות, הדרך שלו אינו מביאו להתרחק מן הרע. ולכן יכול בהמשך הזמן לברר לעצמו בבירור שהוא שקר ואינו אמת. *** לטובת הקוראים אני אומר, אי אפשר לזוז דברי רביז"ל מפשוטו, אמונה אינו מלה נרדפת, אמונה אינו ענין של שכל, אמונה זה היפוך מהשכל, אם הוא מאמין אינו מבין ואם הוא מבין אינו מאמין, אמונה זה אמונה כמשמעו, וכן מבואר בכמה מקומות בדברי רבינו, ילאה הקולמוס מלציינו. הפורם הזה אם זהו פורים תורות של אלעד, הרי הוא צודק, אמנם אין לו רשות לקרוא זאת בשם "ברסלב" כיון שברסלב הוא רק מה שרבינו ז"ל אומר, לא אחרת |
||
![]() |
||
![]() |
|
אינך יודע מהו ברסלב אמיתי.
וברסלב אמיתי הוא, שכל התורה והמצוות וכולי, זה הכל אמונה של שקר.
כי אמונה הוא נגד השכל האנושי, כי הוא שכל על אנושי. אבל קודם צריך שכל אנושי.
ושכל אנושי, הוא אמונה של שקר. כל שכן חוסר שכל אנושי, כגון אמונה אנושית, שהיא מחלת נפש.
ועל ידי שמנקה את עצמו מאמונה אנושית, ומשלים את שכלו האנושי נגד האמונה האנושית, על ידי זה אח"כ זוכה לדעת אמיתית מעל השכל האנושי, שהיא נקראת אמונה של אמת.
|
||
![]() |
||
יצחק חי ![]() מתקדם ![]() |
![]() |
|
חביבי וכי אתה מכיר אותי שאין אני מגיב על דיבורך ? תמתין קצת, אני עסוק בעבודה שלי, אמנם בוודאי אני אומר לך תירוץ על הכל, ואם איש אמת הנך תקבלו ממנו, ואם לאו תצעק: "נוכל" "שקרן" וכו' וכו' וכו'
|
||
![]() |
||
![]() |
|
יש משהו בסיסי שאתה מספסף. עניין השקרן וכולי, הוא מצד מהותך. כי נשמתך היא צמצום ושכלך הוא מצומצם, וממילא אתה איש שקר כמו כל שאר אנשי המדינה שכולה מלאה שקרים.
כך שזה שאתה שקרן, זה לא ממש צריך ראיה. וקרא אסמכתא בעלמא הוא. אך זה שאתה שקרן, זה מצד מהותך ומצד מהות העולם וכולי ...
|
||
![]() |
הגב ![]() |
עמוד < 1 3 4 5 |
מעבר לפורום |