ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

הנצחנות אינו סובל את האמת

הגב עמוד  < 1 2
מחבר
אליעד כהן
מנהל הפורום

נושא: הנצחנות אינו סובל את האמת
כפי שאמרתי. שורש המחלוקת, הוא השלום. והמחלוקת, היא יותר יפה וטובה מהשלום, כאשר רואים בה את התגלות השלום.

והשקר טוב מהאמת, כאשר רואים בו את התגלות האמת, שאז הוא בחינת טוב מאוד.

ומי שרואה את הדברים בשורשם, הוא יודע שאין מחלוקת כלל, וכל המחלוקות, זה התגלות של השלום. שלום כ"כ גדול, עד שהוא יכול להתגלות רק באמצעות מחלוקת ....

חידוש
מתקדם

אפשר גם לקרוא הניקוד -נצח=נ. בחיריק.--צ-בצירה.  כ"ש נצחתי ואנצח. גמרתי ואגמור.  ורמז לנו כי לפי מעשה של זבוב ועכביש (וראה שישראל הוא ודאי ). ואמר כי ההסכמה של הרב פיינשטיין על הפתקא ביא בח. גמרתי ואגמור.
וגם...נצח=148=נחמן=פסח.    ורומז כי פסח על דלתי בני ישראל כי היה להם הפיתקה על פתחי הבית ( שגור בפיהם )
ואמר נצח ישראל....=נחמן-ישראל.  וידע שלא יסכימו לקבל כי מידת הניצחון לא מוכן לקבל..והראיה ......אלו שלא מוכנים להודות שסבא זה רבינו נחמן...
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי יהורם

אפשר גם לקרוא הניקוד -נצח=נ. בחיריק.--צ-בצירה.  כ"ש נצחתי ואנצח. גמרתי ואגמור.  ורמז לנו כי לפי מעשה של זבוב ועכביש (וראה שישראל הוא ודאי ). ואמר כי ההסכמה של הרב פיינשטיין על הפתקא ביא בח. גמרתי ואגמור.
וגם...נצח=148=נחמן=פסח.    ורומז כי פסח על דלתי בני ישראל כי היה להם הפיתקה על פתחי הבית ( שגור בפיהם )
ואמר נצח ישראל....=נחמן-ישראל.  וידע שלא יסכימו לקבל כי מידת הניצחון לא מוכן לקבל..והראיה ......אלו שלא מוכנים להודות שסבא זה רבינו נחמן...

אחי, צא מהדמיון. אתה "מגשים" את רבי נחמן מברסלב, בדיוק כמו אלו שתוקפים אותך.

רבי נחמן מברסלב זה שכל. זה לא קשור למלמול ננח או לפתק או לגוף כלשהו.
חידוש
מתקדם

פליאה לי עליך כי חושב אתה כי מגשים את רבינו נחמן או את סבא ישראל או אותך או אותי .
רבינו כשהיה במערת אליהו אמר..גם אתה הייתה בזה העולם בגוף "
ואמר הקבצן החמישי. בחינת מועט המחזיק את המרובה שיש לי,,,,,,,.ואם כבודך זכה לעלית הגוף מעל המקום ומעל הזמן אשריך וכן ירבו כמותך.
אמר רבינו "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך---שלא יגושם שכלך----ובכל זאת אנו מישתמשים במדמה כדי לנצח את המדמה..שולחים פקס (ספק ) וכותבים-אס-אם-אס. (שני ישבנים מחוברים ). אז אחינו צריך שיהיה שלום בין החומר והרוח. אל רחום=אל חומר. אבל בחיוך ואהבה. מורין באצבע ואומרין "זה אלי ואנוהו "
אם אתה אלוהות אני שמח ומקבל אותך בשמחה כמו שמקבל את עצמי וכל אחד שזכה להיתעורר ולימצוא את עצמו באלוהות הכללית..
לי האלהות הכללית נצטירה כמו שנצטירה ונעים לי איתה ואהוב לי איתה.ניכללת בשורש נישמות ישראל . נ נח נחמ נחמן מאומן. בראשית-ראש בית. עם כבוד ואהבה לכל מאן דבעי.
כל דיכפין יתא ויכול כל דצריך יתא ויפסח....
חידוש
מתקדם

ובכל זאת אגלה לכם קצת.
כי הנצחון אינו סובל האמת.-דע כי יש אמת, ויש אמת לאמיתו-והוא שניקרא "נצחתי ואנצח ".
והסוד פה הוא כי יש קושיות שנימשכות מהחלל הפנוי והוא המקום שאיו שם אותיות אפילו כדי לתרץ. והוא המקום ששם מתחיל רבינו. "וירא והנה סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה...." ודע כי סולם זה הוא סוד הניגון.
והמלאכים הן הדיבורים. הן האותיות שניתגשמין בזה העולם לכתב ולחומר (כביכול).
והוא האומר . רוקע הארץ על המים " 
ולכן לעתיד יקוים "נעימות בימינך -נצח-" כי ליודע נעימות הרי אין מילין בהן כלל-ונקרא בלשוננו "מוסיקת רקע "
והוא עולם הניגון .שבעה משיבי טעם. ואף שיש בעלי השמיעה שיכולים לשמוע האותיות שיש בניגון ולא צריכים הכיתוב, "והעם רואים את הקולות " הרי אנו כותבים ומעלינו מנגנים.
וכן רמיזה דאמר לו השם למשה -מזה בידך. מטה " הוא המטה של המנצח. זה שמנצח על התיזמורת של המלאכים
אשמח ללמד אתכם את הניגון.
אליעד כהן
מנהל הפורום

יהורם. אני ממליץ לך לקרוא את זה

http://forum.eip.co.il/forum_posts.asp?TID=239 - ליקוטי מוהר"ן – 3 הפירושים של הספר ליקוטי מוהר"ן.

בהצלחה
 הגב עמוד  < 1 2

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 04_07_2025 השעה 00:58:54