ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

לראות את המלך / ולא יראני האדם וחי?!

הגב עמוד  1 2 >
מחבר
אליעד כהן
מנהל הפורום

נושא: לראות את המלך / ולא יראני האדם וחי?!
אחי, ההוכחה לכך שיש כאן טעות, היא מכך שרבי נחמן מברסלב עצמו לא מסר את עצמו לרבי נחמן מברסלב.

למסור את עצמך לרבי נחמן מברסלב היינו להיות כמו רבי נחמן מברסלב דהיינו ללכת אחרי השי"ת ולא ללכת אחרי רבי נחמן מברסלב.

רבי נחמן מברסלב לא הלך אחרי שום רבי נחמן מברסלב, אלא ישירות על השי"ת.

גם רבי נחמן מברסלב התקרב לצדיק האמת שהוא השי"ת. אין הבדל בינך לבין רבי נחמן מברסלב. שניכם צריכים את המלך שהוא הבורא.
חידוש
מתקדם

שים לב.  " מעם מזבחי תקחנו למות " ס"ת  יתום .  וכן " תנו לי את לבכם " ס"ת יתום.
אין לך מה למסור את עצמך לשם יתברך כי לא תגיע לכלום , אנו צריכים למסור עצמנו לרבי נחמן ,הוא לבו של השם יתברך.
בלי לחץ זה הכי פשוט להבין . השם יתברך הוא כללות הכל שבבריאה .נקודת הצדיק שהוא הלב של השם יתברך היא רבינו נחמן ורק אם תיכלל ברבינו אז תיתחבר לשם יתברך .ואם לאו אז תמשיך לצוף בתוך השם יתברך סתם כ"ש  " דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת "
ראה מ7 קבצנים מהיום השלישי ורומז כי כל העולם יש לו לב והוא קומה שלמה עם ידים ורגלים.
זה הת"נך שפתח באות ב- בראשית. וסים באות ,ל- ויעל { דברי הימים ב, }.
ואותו הציפורן של אותו הרגל הוא יותר מלובב מלב של אחר. היא בראשית -לעני כל ישראל.{ דרך שם יוצא הרוח למי שמבין בסוד } היינו הציפורן של האצבע הקטנה ברגל.
אני הייתי בכלום ואני הייתי בעולם , והעולם שלנו הוא ציור של הלב כיהלב הוא הציר של המידות והוא שזעק " ברוב עוזך יכחשו לך אויבך " דהינו אנו שאנו חיים מכח ציורו של הלב { כולם בכחמה עשית מלאה הארץ קנינך } הוא קנ תהלים , כביכול מתכחשים ללב הוא רבינו .
אבל זה המקיף של הידיעה והבחירה ...ותיבחר אתה.
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי יהורם

מרור כורך שולחן עורך.
נתתי את הנשמה שלי לרבי נחמן והיפסקתי לנשום עד ש......
אולי לי היה יותר קל כי אני צוללן  צלילה חופשית מילדות ואני יכול לנתק את הנשימה מהמוח עד שאני מיתעלף ואין לי לחץ כמו אצל כל אדם { היפרונטילציה }

אחי, הגאווה לא קשורה לגוף אלא לנשמה. גם אדם מת ממש יכולות להיות לו תאוות בפרט גאווה.

אין קשר בין החיים / מוות של הגוף, לבין מידת הגאווה.

ועדיין לא קיבלתי את התשובה מה לך ולרבי נחמן. חשבתי שצריך למסור את עצמו להשי"ת ... ולא הבנתי איך רבי נחמן קשור לסיפור ...
חידוש
מתקדם

מרור כורך שולחן עורך.
נתתי את הנשמה שלי לרבי נחמן והיפסקתי לנשום עד ש......
אולי לי היה יותר קל כי אני צוללן  צלילה חופשית מילדות ואני יכול לנתק את הנשימה מהמוח עד שאני מיתעלף ואין לי לחץ כמו אצל כל אדם { היפרונטילציה }
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי יהורם

למה קשה כשיש לנו רבי כזה ?
תורה נב.  ח.א  " הנעור בלילה משנתו  { ממה שלמד ושנה }. וראה עד לאיזה ביטול צריך להגיע כדי להתעורר.
ודע כי רבינו קרא את השם יתברך " חי החיים ,"
אני זוכרת כאשר היגעתי לעץ וביטלתי את כל התאוות ונישאר רק דבר אחד על העץ { אני ראיתי תפוח } ושאלתי אותו , מה זה מה נישאר לי לבטל ?  והוא ענה לי ..את הרצון לחיות ..ובתחילה לא הבנתי איך אני יכולה לבטל את הרצון הזה ..אבל הוא עזר לי והיום אני חיה רק מרצונו ורק מאהבתו אותי.
היום אני ברסלבית אמיתית. כי אנו עם ישראל התחיבנו לחיות מאהבתו אותנו בלבד ולא משום חכמתנו או צידקותנו או שום דבר אחר. למען שמו באהבה..
ראה בשעשוע , ר"ת   הנני בא אליך בעב הענן..

הדבר האחרון שצריך לבטל הוא לא את הרצון לחיות אלא את הגאווה.

בין כך ובין כך לא פרטת כיצד התבטל הרצון האחרון. באיזו דרך ?

כמו כן אם באמת זכית לעניין הנ"ל של ביטול בשלמות, הרי שאתה בדרגת משה / רבי נחמן מברסלב / המשיח עצמו - וממילא לא ברור מדוע אתה נכרך אחריהם ואחרי אלו שקטנים מהם.
חידוש
מתקדם

למה קשה כשיש לנו רבי כזה ?
תורה נב.  ח.א  " הנעור בלילה משנתו  { ממה שלמד ושנה }. וראה עד לאיזה ביטול צריך להגיע כדי להתעורר.
ודע כי רבינו קרא את השם יתברך " חי החיים ,"
אני זוכרת כאשר היגעתי לעץ וביטלתי את כל התאוות ונישאר רק דבר אחד על העץ { אני ראיתי תפוח } ושאלתי אותו , מה זה מה נישאר לי לבטל ?  והוא ענה לי ..את הרצון לחיות ..ובתחילה לא הבנתי איך אני יכולה לבטל את הרצון הזה ..אבל הוא עזר לי והיום אני חיה רק מרצונו ורק מאהבתו אותי.
היום אני ברסלבית אמיתית. כי אנו עם ישראל התחיבנו לחיות מאהבתו אותנו בלבד ולא משום חכמתנו או צידקותנו או שום דבר אחר. למען שמו באהבה..
ראה בשעשוע , ר"ת   הנני בא אליך בעב הענן..
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי אנוכיננחנחמנחמן

לפי ידיעתי אשר זיכני לראות את המלך ..צריך לקרוא בהטעמה ..לא יראני אדם וחי .?  לשון תמיהה

כי באמת עד שלא תיראה את המלך אתה עדיין לא חי...

כמו שפתחה מהאות ב..ראשית  

הדיבר השני לא יהיה לך אלהים אחרים על פני

חידוש נחמד ונכון.
אנוכיננחנחמנחמן
חדש

לפי ידיעתי אשר זיכני לראות את המלך ..צריך לקרוא בהטעמה ..לא יראני אדם וחי .?  לשון תמיהה

כי באמת עד שלא תיראה את המלך אתה עדיין לא חי...

כמו שפתחה מהאות ב..ראשית  

הדיבר השני לא יהיה לך אלהים אחרים על פני
אליעד כהן
מנהל הפורום

והנ"ל הוא גם בחינת מ"ש רבי נחמן מברסלב במ"א כי על ידי ... אפשר להשיג את מה שמשה בחייו לא השיג ... דהיינו לעקוף את המחסום של ולא יראני האדם וחי וכולי ...
אליעד כהן
מנהל הפורום

עוד באותו עניין של כי לא יראני האדם וחי:

אמר רבי נחמן מברסלב כי על ידי האחדות שבין הצדיקים יכול למסור את נפשו ולהשאר בחיים (התבאר כאן בפורום).

נמצא שעל ידי הבחינה הזאת אפשר לראות את הבורא ולהשאר בחיים.

**

כמו כן יותר מפעם אחת אמר רבי נחמן מברסלב שהוא לא רוצה לבטל את הבחירה לאנשים.

וביטול הבחירה נמשך מבחינת העתיד לבוא, שאז כולם יראו באצבע וכולי ...

נמצא שביטול הבחירה ובחינת לא יראני האדם וחי הם אחד.

ולעתיד לבוא יהיה השלום המופלא ... ויראו כולם את הבורא וישארו בחיים על ידי האחדות כנ"ל.
 הגב עמוד  1 2 >

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 04_07_2025 השעה 14:44:56