ברסלב להצליח בכח המחשבה - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

אלוקים ,אבותינו הקדושים

הגב עמוד  < 1  2 3 4 5 6 8 >
מחבר
אליעד כהן
מנהל הפורום

נושא: אלוקים ,אבותינו הקדושים
נשלח במקור על ידי אורח

מי הוא ואיזה הוא מר אליעד? שונא יהודים שכמוך. כ"כ שונא שאתה קורא להם עובדי שטן
shame on you
ומה אתה מציע במקום? כלום בצורת מילים, בלה בלה בלה
כל מה שרבי נחמן אמר אתה פשוט אומר הפוך....
איפה התמימות והפשיטות שרבינו מדבר עליה?
כולך שכל ולוגיקה בלי שום טיפת נשמה.. נראה לאן  תגיע עם החקירות שלך
מה עם הנשמה???

אתה כסיל גמור!
מיהו זה ואיזהו מר אורח המתארח, גזען שכמוך עם רגשי נחיתות. כל מי שמאמין באלוהים מכל דת שהיא, הוא עובד את השטן. כי אלוהים שאתה מאמין בו הוא השטן. כי האמונה היא שורש הרע והיא כפירה באמת, שהוא אלוהים האמיתי. ולכן, כל המאמינים באלוהים, הם עבדי השטן.

במקום אני מציע את חיפוש האמת, ללא כל אמונה וללא כל שקר.

אכן כולי אמת, ללא שום שקר. כל מה שאתה *חושב* שרבי נחמן מברסלב אומר, אני אומר את מה שהוא *באמת* חשב, את ההפך הגמור כמובן.

על ידי החקירות שלי, זכיתי לפגוש את אלוהים האמיתי עצמו. שאם תרצה, אפגיש גם אותך איתו.

וכשתפגוש אותו, תגלה בעצם את מה שאמרתי קודם, שאלוהים היהודי הוא בכלל השטן.
אורח
אורח

מי הוא ואיזה הוא מר אליעד? שונא יהודים שכמוך. כ"כ שונא שאתה קורא להם עובדי שטן
shame on you
ומה אתה מציע במקום? כלום בצורת מילים, בלה בלה בלה
כל מה שרבי נחמן אמר אתה פשוט אומר הפוך....
איפה התמימות והפשיטות שרבינו מדבר עליה?
כולך שכל ולוגיקה בלי שום טיפת נשמה.. נראה לאן  תגיע עם החקירות שלך
מה עם הנשמה???

אליעד כהן
מנהל הפורום

לאורח המתארח, תמשיך לעבוד את השטן הלא הוא אלוהים היהודי. ואם תרצה להיגאל ולצאת מהגיהנום שבו אתה נמצא, באפשרותי לעזור גם לך ...
אורח
אורח

עדין לא הגעת לכלום אתה כולך שבוי לקליפה עמוק וכל ידיעותך הם אין ואפס להשגת השכל הנקנה וכל תורת רבנו הקדוש זצ"ל וכל דבריך הם עיוות של התורה הקדושה ומציאות ה' יתברך וכולך דימיון ויחיד טועה ומעוות עדיף שתישתוק !

אליעד כהן
מנהל הפורום

תלמיד
מתקדם

אני אסתכל בקישורים , ואשמח לבא להרצאה ,איפה ההרצאות?
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי תלמיד

מה הכוונה אין לו הויה , שכתוב שאדם שלא עשה תשובה אין לו הויה ,האם ההויה היחידה זה רק השם ,?

אין לו הוויה, פירושו שאתה קיים, כמו שפיל ורוד דמיוני קיים בתוך החלום שלך. כי אתה רק הדמיון של הבורא וקיים בתוך מחשבתו, אך ללא קיום עצמי. ולכן קיומך וקיומם של כל הדברים, הוא רק אפשרי המציאות.

ואח"כ, כשתדע את המחוייב, תיכלל בא"ס, ואז גם תחייה לנצח.

+++ אני מבקש, שתסתכל בקישורים הרלוונטים ששלחתי + אשמח אם תבוא להרצאה הבאה להיפגש, ויהיה ניתן לדון בדברים בצורה יותר מעמיקה ולא בהתכתבות.
תלמיד
מתקדם

מה הכוונה אין לו הויה , שכתוב שאדם שלא עשה תשובה אין לו הויה ,האם ההויה היחידה זה רק השם ,?
אליעד כהן
מנהל הפורום

ההסבר בפשיטות הוא:

התכלית היא להשיג את המחוייב, דהיינו להבין את מהות הבורא. הבורא = הדבר שקיומו מחוייב. להבין את מהות הבורא = להבין את המחוייב = להיכלל באין סוף על ידי הדעת וכולי.

חוץ מהבורא, הכל הוא אפשרי המציאות.

האמת היא מחוייבת המציאות, והשקר הוא אפשרי המציאות. כי האמת קיומה מחוייב, והשקר קיומו אפשרי (או אין לו הוויה כלל).

כאשר האדם הופך את האפשרי למחוייב, עי"ז הוא מרחיק את עצמו מהמחוייב.

כאשר האדם לוקח דבר שאינו מחוייב המציאות, וחושב שהוא אמת מחוייבת, על ידי זה הוא משקר ומרחיק את עצמו מהשגת המחוייב האמיתי.

http://www.EIP.co.il/videos/?v=atmpdb7qb_e - הרצאה על מושכל ראשון מחוייב המציאות - מה הם?[9:36]

http://www.EIP.co.il/videos/?v=d5fcfaa091ee17b3 - הרצאה על מעשה ממלך ענו, סיפורי מעשיות - איך לראות את אלוהים, איך לגלות שקרים ושקרנים (ברסלב)[1:42:36]
תלמיד
מתקדם

כן
 הגב עמוד  < 1  2 3 4 5 6 8 >

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 27_04_2026 השעה 18:36:52