רבי נחמן מברסלב - אליעד כהן - דף הבית
חיפוש בספרי ברסלב

האם יש מצב שנשמה תתגלה אליך בהקיץ?

הגב עמוד  1 2 3 4 >
מחבר
יעקב חיים
מתקדם

נושא: האם יש מצב שנשמה תתגלה אליך בהקיץ?
נשלח במקור על ידי נחמן מאומן סבא!!

נ נח נחמ נחמן מאומן !!!! L:)

ציטוט : "סבא ישראל" קלטת מ'ס 48 שקיבלתי ממאיר ימיני ז'ל , (העיקר בדיברי רבינו זה לילמוד ולקיים . (=
נחמן מאומן סבא!!
מתקדם

נ נח נחמ נחמן מאומן !!!! L:)
יעקב חיים
מתקדם

מה שתגיד , אחי היקר ,  , סך הכל פתחתי אשכול פשוט לעניין השגחה , ולישמוע עוד סיפורי השגחה כי זה מחזק ומראה לנו שה' הוא הכל , בשבילי האמונה זה הכל והתפילה זה הכל , "תפילה לאל חיי " אם הגעתי לגדלות המוחין  והמקיפים בזכות זה אשריי ואשרי חלקי , אבל לא לזאת הייתה כוונתי .
אליעד כהן
מנהל הפורום

נשלח במקור על ידי יעקב חיים

אז מה שה' הראה לי זה לא היה על ידי שכל , זה היה על ידי אמונה ותפילה . ועל ידי ראיה ממש בעיניים גשמיות (מצטער אם שיכלי גובל עדיין ואני לא מבין בחוכמות אלוקיות )

אחי. אמונה ותפילה זה האמצעי כדי להגיע לגדלות המוחין ולמקיפים שיש מעל הזמן ולשכל הנקנה. וכל שעשוע העולם הבא הוא של השכל. וכל ההשגות הם של השכל.

ואם תבקש, אביא לך את לשון רבי נחמן מברסלב המדוייקת לגבי כל דבר שאמרתי.

ולגבי ראיה דרך עיניים גשמיות, צריך לזכור את דברי רבי נחמן מברסלב המפורשים שהראיה היא על ידי השגת השכל את מה שיש מעל השכל. ואין לזה קשר לגוף.
יעקב חיים
מתקדם

נשלח במקור על ידי eliad

אני רוצה לתת נקדת מבט אחרת ...

מי לנו גדול מהתם שזכה לראות את המלך, שזה בחינת מ"ש רבי נחמן מברסלב שזוכה להשיג בחייו את מה שלא זכה להשיג משה רבנו במותו.

ואזכיר את דברי רבי נחמן מברסלב כאן http://breslev.eip.co.il/?key=562 - חיי מוהר"ן - קפה - נסיעתו וישיבתו באומן

כְּשֶׁזּוֹכִין שֶׁמִּתְנוֹצֵץ לוֹ הֶאָרָה וְזוֹכֶה לָדַעַת מַה הוּא עוֹשֶׂה
אֲזַי טוֹב לוֹ בְּיוֹתֵר שֶׁנִּפְתְּחוּ לוֹ כָּל הַשָּׁמַיִם וְכָל הַחָכְמוֹת.
וְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ מַרְאֶה לוֹ מַה הוּא עוֹשֶׂה
בִּבְחִינַת "נִפְתְּחוּ הַשָּׁמַיִם וָאֶרְאֶה מַרְאוֹת אֱלהִים"
שֶׁנִּפְתָּחִין לוֹ כָּל הַשָּׁמַיִם וְכָל הַחָכְמוֹת וְהַשִּׂכְלִיִּים

וְזוֹכֶה לִרְאוֹת מַרְאוֹת אֱלהִים
הַיְנוּ שֶׁאֱלהִים מַרְאֶה לוֹ מַה שֶּׁהוּא עוֹשֶׂה בָּעוֹלָם.
כִּי עַל יְדֵי הַחָכְמָה בְּעַצְמָהּ שֶׁנִּפְתַּח לוֹ
עַל יְדֵי זֶה נִפְתָּחִים הַשָּׁמַיִם
כִּי: "כֻּלָּם בְּחָכְמָה עָשִׂיתָ".
וְאָז כְּשֶׁזּוֹכֶה לִרְאוֹת מַה שֶּׁהוּא עוֹשֶׂה בָּעוֹלָם
אֲזַי בְּוַדַּאי הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ שׁוֹמְרוֹ מִלְּהִכָּשֵׁל חַס וְשָׁלוֹם.
וְזֶה בְּחִינַת: "וְהַמַּשְׂכִּילִים יַזְהִירוּ כְּזהַר הָרָקִיעַ"
כִּי עַל יְדֵי הַשֵּׂכֶל וְהַחָכְמָה שֶׁמִּתְנוֹצֵץ וּמַזְהִיר
עַל יְדֵי זֶה נִפְתָּחִין הַשָּׁמַיִם וְהָרְקִיעִין כִּי כֻּלָּם בְּחָכְמָה עָשִׂיתָ וכוּ'.
וַאֲזַי כְּשֶׁמַּזְהִיר וּמִתְנוֹצֵץ הַשֵּׂכֶל וְנִפְתָּחִין הָרְקִיעִין בְּחִינַת וְהַמַּשְׂכִּילִים יַזְהִירוּ וְכוּ'
וְאָז הוּא יוֹדֵעַ מַה הוּא עוֹשֶׂה

http://forum.eip.co.il/forum_posts.asp?TID=19 - לראות "מראות אלהים"

**

דהיינו שעיקר הראיה צריכה להיות על ידי השכל דייקא.

דהיינו שהשכל זוכה להבין את מה שיש מעל השכל ... זה השגת הבורא ממש. ועל ידי הדעת נכלל בבורא וכולי.

בהצלחה

אז מה שה' הראה לי זה לא היה על ידי שכל , זה היה על ידי אמונה ותפילה . ועל ידי ראיה ממש בעיניים גשמיות (מצטער אם שיכלי גובל עדיין ואני לא מבין בחוכמות אלוקיות )
יעקב חיים
מתקדם

קראתי את מה שאליעד רשם  , ומה שהנ נחים רשמו וככה אני מבין מאנ"ש שהיו קרובים לרבי ישראל בר אודסר זיע'א
אז ככה בקצרה , רבי ישראל בר אודסר , הפיץ את דעת  רבינו   בעולם והיה עבד ה' (עיין ספר שמע ישראל הוצאת קרן רבי ישראל ) יש פה נקודה מאוד חשובה שהרבה נ נחים שוכחים לציין , שזה את עבודת ה' של הצדיק רבי ישראל ובגלל זה הוא זכה להתקרב לרבי נחמן מברסלב , הוא היה הוגה שעות על גבי שעות בליקוטי מוהר'ן היה שעות על גבי שעות מתבודד . זכה לקבל מסר חשוב מרבי נחמן , שזה הפתקה שהוא קיבל , אבל מעל הכל הוא היה איש אמת ,ואני חושב שהוא חתר לאמת לאמיתה בלי דמיונות משונים . בגלל זה הוא זכה למה שזכה אשרי לו , אבל בתכל'ס מה שאליעד מנסה להעביר מסר שזה , סבבה היה רבי ישראל , היה רבי נחמן , אבל בתכל'ס מה איתי ? גם אני רוצה להיות צדיק , גם אני רוצה להיכלל באור האין סוף כמו רבינו , אז מה אנחנו עושים בשביל להיכלל באור הזה ? זה השאלה צריך שמחה צריך אמונה , ומעל הכל צריך אמת עם אמונה , כי יש אמונות כוזביות לצערי , אז בסך הכל צריך לחשוב ולסנן כל דבר כמו נפה בשביל להגיע לאמת , ובשביל להידבק בצדיק האמת רבי נחמן , זה פשוט מאוד לקיים עיצותיו , וציווי ,כי בלי זה אתה יכול להגיד מליון פעם אני ברסלב אני ברסלב אוי אוי אוי , אבל לא יעזור לי כלום אם אני לא הולך בתכל'ס בעיצות של הצדיק ומקיים אותם , צריך לילמוד ולקיים לישמור ולעשות , ולא רק לחשוב שאנחנו יודעים משהו , העיקר זה לילמוד ולקיים את דיברי הצדיק יסוד העולם זהו .

אליעד כהן
מנהל הפורום

עדין אתה אוחז בחכמות שלך ואין אתה מאמין בשום דבר ולדבריך הם אנשים. שמע אחי בתכלס התועלת שתצמח לך מלהכיר את סבא זה שתבין מזה להיות מאושר אבל באמת. ושתבין מזה הצחוק של סבא. כמובן שזה כיף גם לדעת תורות ולהיות חכם אבל סבא...אחי ברגע שתבין מזה סבא אתה תבין מה אתה עושה פה. באמת בלי שום וויכוח והתנצחות כי אין בזה טעם פשוט לא יודע אחי תנסה חוצמזה החכם והתם תקרא את התגובה שלך מהצד. בחיוך :)

אחי, כפי שאמרתי סיסמאות הן חסרות משמעות.

אין לי עניין בלהבין את סבא. יש לי עניין בלהבין את רבי נחמן מברסלב. אם בא לך להחליף את רבי נחמן מברסלב, זה לגיטימי, אבל תעשה זאת בצורה מוצהרת וברורה.

כרגע אנחנו מתמקדים בלהבין את השכל של רבי נחמן מברסלב, ולא את הצחוק של אדם כלשהו. ודרך אגב רבי נחמן מברסלב עצמו ברוב הזמן היה נראה בכלל שהוא בעצבות. ככה שכל אלו שנראה כלפי חוץ שהם בשמחה ... זה חסר כל משמעות.

זה לא כיף לדעת תורות ולהיות חכם, אלא התכלית הוא הדעת להשלים את דעתו ולדעת את הבורא. אנחנו לא עושים זאת בשביל הכיף, אלא בגלל שזאת התכלית.

ולתשומת ליבך, תמימות משמעותו היא שכל שלם / שלמות השכל, כמבואר בדברי רבי נחמן מברסלב בתורה הראשונה בליקוטי מוהרן ח"א, יעקב איש תם היינו שכל שלם.

ורק רבי נחמן מברסלב היה תמים אמיתי, כי הוא זכה למה שיש מעל השכל.

כל השאר שנראים תמימים, הם מלאים כפירות ואפיקורסות, כמו שרבי נחמן מברסלב אמר שגם ילדים קטנים יש להם חוכמות וכולי.

בסיכומו של דבר, להכיר את סבא או כל אדם אחר, היינו להכיר את השכל שלו.

אם לדעתך יש חידושים מעניינים כלשהו עם השכל של רבי נחמן מברסלב, אתה מוזמן להביא אותם לכאן.

ככה נעבור מסיסמאות למשהו יותר תכליתי

תודה
נחמן מאומן סבא!!
מתקדם

עדין אתה אוחז בחכמות שלך ואין אתה מאמין בשום דבר ולדבריך הם אנשים. שמע אחי בתכלס התועלת שתצמח לך מלהכיר את סבא זה שתבין מזה להיות מאושר אבל באמת. ושתבין מזה הצחוק של סבא. כמובן שזה כיף גם לדעת תורות ולהיות חכם אבל סבא...אחי ברגע שתבין מזה סבא אתה תבין מה אתה עושה פה. באמת בלי שום וויכוח והתנצחות כי אין בזה טעם פשוט לא יודע אחי תנסה חוצמזה החכם והתם תקרא את התגובה שלך מהצד. בחיוך :)
אליעד כהן
מנהל הפורום

עזוב אין טעם לדבר אתה לא רוצה להכיר בסבא גם אם עכשיו אני יביא לך פתק מרבי נחמן אז באמת שאין טעם. חוצמזה שלהוכיח להוכיח אי אפשר למרות שלי כבר סבא הוכיח את שהוא סבא.

אם אין באפשרותו של האדם להוכיח משהו לאדם אחר, הרי שאין באפשרותו להוכיח זאת גם לעצמו.

האדם יכול לבחור להאמין במה שבא לו. אך מכאן ועד להוכיח את האמת לכל אחד, זה עניין אחר.
אליעד כהן
מנהל הפורום

עזוב אין טעם לדבר אתה לא רוצה להכיר בסבא גם אם עכשיו אני יביא לך פתק מרבי נחמן אז באמת שאין טעם. חוצמזה שלהוכיח להוכיח אי אפשר למרות שלי כבר סבא הוכיח את שהוא סבא.

גם אם רבי נחמן מברסלב עצמו היה מביא לי פתק הייתי מתעלם מזה.

צריך להסתכל על השכל שיש בכל דבר. והעיקר זה להסתכל על השכל ולא על החיצוניות.

גם על התורות של רבי נחמן מברסלב צריך להסתכל על השכל שלהן ולא על החיצוניות שלהן. כל שכן לגבי פתקים ושאר דברים.

כפי שאמרתי לך, אני לא מבין איזו תועלת תצמח לי מלהכיר את סבא יותר מאשר להבין עוד משהו בליקוטי מוהרן.

צריך להתמקד בלהבין את דעת רבי נחמן מברסלב, בין אם זה דרך סבא או כל אחד אחר.

וכשאני אומר להבין את דעת רבי נחמן מברסלב, אני לא מתכוון לומר שדעת המפורסמים בשם רבי נחמן מברסלב היא דעת רבי נחמן מברסלב, אלא אני מתכוון לומר שצריך להבין טוב יותר את הליקוטי מוהרן ואת ספרי רבי נחמן מברסלב עצמו.

אם לסבא יש פירושים על הליקוטי מוהרן שעוזרים להבין טוב יותר את רבי נחמן מברסלב, תביא אותם.

כל שאר הדברים הם לא התעסקות בשכל של רבי נחמן מברסלב, וממילא הם מיותרים.
 הגב עמוד  1 2 3 4 >

נושאים נוספים מ:פורום ברסלב ... - כל הנושאים

מעבר לפורום

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.63 Copyright ©2001-2009

בחסות אליעד כהן מאמן אימון אישי + מחבר ספרים מומלצים לקריאה + מרצה הרצאות לצפייה + מאמרים לקריאה ועוד.
לפרסום מאמרים בחינם באתר ידע הדרך שלך להצליח לחץ כאן ... בהצלחה!
התאריך כרגע הוא 11_07_2025 השעה 15:30:22